Siirry sisältöön

PaaS Pilots - Product as a Service pilots

Paas Pilots -hankkeessa pilotoitiin kiertotalouden liiketoimintaa, jossa ostamisen sijaan asiakkaat hankkivat tuotteisiin käyttöoikeuden esimerkiksi vuokraamalla. Tällainen tuote palveluna -malli on yksi kiertotalouden liiketoimintamalleista: myymisen sijaan yritys esimerkiksi vuokraa tuotteen asiakkaalle, jolloin asiakas vapautuu tuotteen omistamiseen liittyvistä vastuista, kuten ylläpidosta ja huollosta.

Hankkeessa selvitettiin, mitkä ominaisuudet tekevät tuote palveluna -mallista houkuttelevan asiakkaille.​ Hankkeessa pilotoitiin kahta tuote palveluna -liiketoimintamallia, jossa asiakas saa käyttöoikeuden tuotteeseen ja omistajuus säilyy yrityksellä.​ Pilotit tehtiin yhteistyössä Image Wearin ja Pure Wasten kanssa, ja pilottien opit koottiin oppaaksi, joka on kaikille avoin ja kaikkien hyödynnettävissä.

Tutustu suomenkieliseen oppaaseen täällä!

Tutustu englanninkieliseen oppaaseen täällä!

 


Ajankohtaiset

Opas tuote palveluna -liiketoimintamallin kehittämiseen

Suomenkielinen versio oppaasta, jonka avulla kehität liiketoimintaasi tuote palveluna -mallin mukaiseksi.

Guide for developing Product as a Service business

Opas tarjoaa hyödyllisiä vinkkejä ja työkaluja liiketoiminnan kehittämiseen tuote palveluna -mallin mukaiseksi. Englanninkielinen versio oppaasta.

Vuokraaminen omistamisen sijaan voi hyödyttää niin kuluttajaa kuin luontoa

Vuokrauspalveluiden yleistymisen myötä omistajuus on murroksessa. Kaikkea ei tarvitse itse omistaa, ja se voi olla kuluttajalle jopa helpotus. Turun ammattikorkeakoulun hankkeissa tutkitaan erilaisten tuote palveluna -liiketoimintamallien mahdollisuuksia.

Korjausta ja vuokrausta ostamisen sijaan

Turun AMK:n uudet kuluttajakiertotalouden hankkeet etsivät vastauksia siihen, miten saamme kiertotalouden onnistumaan kansalaisen, ympäristön ja liiketoiminnan näkökulmista.

Kuluttajuuden murros näkyy tuote palveluna -konseptien lisääntymisessä 

Suomalaisten kulutuksesta syntyviä ilmastopäästöjä on laskettu 2000-luvulta alkaen. Tänä aikana ilmastopäästöjä ei ole saatu merkittävästi laskemaan, vaan päinvastoin ne ovat jopa......


Kiinnostuitko? Ota yhteyttä

Piia Nurmi
Turun ammattikorkeakoulu
piia.nurmi@turkuamk.fi

Helena Kalliomäki
LAB-ammattikorkeakoulu
helena.kalliomaki@lab.fi

Päivi Petänen
VTT
paivi.petanen@vtt.fi

 


Hankkeessa mukana

 

LAB University of Applied Sciences

 

VTT

 

Turku AMK

 


Hanketta rahoittaa

Sitra